מבקרי קולנוע בישראל
Israel Film Critics
-
נחמן אינגבר - מבקר קולנוע ותיק במיוחד, ומרצה לקולנוע באוני' ת"א. ידוע בעיקר סביב כתיבתו ב'ידיעות אחרונות' במשך תקופה ארוכה, עד שפינה את מקומו לטובת יהודה סתיו. כתב ביקורות גם עבור מקומון העיר, עכבר העיר, טיים אאוט ועוד. מאז קיץ 2007 משמש מבקר קולנוע עבור החינמון "ישראל היום". בגלל הכוח הרב שצבר בעיתונות העברית במשך השנים, והנטייה שלו לכתיבה בסגנון אקדמי, אסף סביבו מתנגדים רבים בקרב הדור הצעיר שבא אחריו. לא חושש לכתוב באופן שלילי ומזלזל - ומשלם את מלוא המחיר על כך.
-
אורי קליין (1946-2022) - מבקר קולנוע ותיק בעיתון 'הארץ', שהחזיק מעמד בזכות אהבתו הרבה לקולנוע, ונכונותו של העיתון להמשיך להחזיק בו בגלל המוניטין שצבר. אליטיסטי כצפוי, אבל לא בחל בקולנוע פופולרי. יליד ת"א. בוגר המחזור הראשון של החוג לקולנוע ולטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב. ב-1979 מונה למבקר הקולנוע של "דבר", ובמקביל כתב גם ביקורות קולנוע לעיתון הארץ. ב-1987, לאחר שהות של חמש שנים בניו יורק, שבה המשיך את לימודי הקולנוע באוניברסיטת ניו יורק, התמנה למבקר הקולנוע של "הארץ". זכה בפרס סוקולוב ב-2007. היה פעיל בתחום ביקורת הקולנוע במשך 54 שנה. שאלות ותשובות עם אורי קליין
-
מאיר שניצר - מבקר קולנוע ותיק (מאז 1980) בעיתונים 'כל העיר', 'העיר' (עורך), 'הארץ' (עורך המוסף) ו'מעריב' וגם ב'קול ישראל'. ב'מעריב' החל לכתוב ב-1993 ושימש גם מבקר טלוויזיה במשך שמונה שנים. בזכות תפקיד זה קנה את עיקר פרסומו. בוגר החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב. יליד 1950. זכורה במיוחד התקרית בה שבר דודו טופז את משקפיו של שניצר בפומבי, לאחר שלא נהנה מביקורתו העוקצנית על תוכנית הבידור של טופז. שניצר כתב את הספר "הקולנוע הישראלי" (הוצאת כנרת, 1994), לקסיקון מקיף על סרטים ישראלים. שימש מנהל אמנותי של סינמטק תל אביב. סגנונו העיתונאי חד, דעתני, רהוט ולחלוטין לא מתחנף. כעיתונאי הוא נהנה מזיכרון מצויין. איש לא קל, אבל מוערך. עדיין כותב על קולנוע ב'מעריב', בגלגולו הנוכחי.
-
גידי אורשר - מבקר קולנוע ותיק שהגיע מאוניברסיטת ת"א, וקנה את עולמו כאשר החל להגיש את פינת הקולנוע בתוכנית הטלוויזיה המיתולוגית "זהו זה" בשנות ה-80, במקביל לעבודתו כמבקר הקולנוע של גלי צה"ל וכמרצה לקולנוע. בעל סגנון כתיבה עקלקל, לא תמיד בהיר ולעתים אף קלישאי - ועדיין הוא לא חושש להיכנס במוצרים הוליוודים נחותים. למד קולנוע באוניברסיטת תל אביב. המציא את "סולם אורשר" המזוהה איתו עד היום. משמש נציג מבקרי הקולנוע באקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה. משמש מרצה בכיר לקולנוע ורדיו במרכז האקדמי ויצ"ו חיפה, וכן מרצה בסמינר הקיבוצים. היה שותף להקמת אתר גל"צ, וניהל אותו במשך שנים. נשוי וגר בתל אביב.
-
יאיר רווה - מבקר קולנוע מהדור השני, יותר פרו-אמריקני ופחות מעריץ את מערב אירופה, יותר צרכני ופחות אמנותי. יליד סוף שנות השישים. מרצה לקולנוע ב'סם שפיגל' ירושלים. החל לכתוב ב'זמן תל-אביב', מקומון מעריב בת"א. צבר מוניטין סביב כתיבתו ב"העיר". כותב פורה ביותר, שצובר נפח רב ככל שעובר הזמן. ידען, נחרץ, משתדל לא להשתייך לגווארדיה הוותיקה של המבקרים (אינגבר, שניצר, קליין). כיום מועסק בתפקיד מבקר הקולנוע של מגזין 'פנאי פלוס', וממשיך גם שם את מדורו המוערך "סינמסקופ". כותב גם ב'שבעה לילות' של ידיעות אחרונות, ובמגזין 'עלמה'.
-
יהודה סתיו - מבקר קולנוע בעל מוניטין בינוני, שעסוק בעיקר בשימור עמדת הכוח שלו ב'ידיעות אחרונות' כעורך מדור התרבות היומי. בעל סגנון כתיבה שגרתי, טעם מזגזג ונוטה לשבח יותר מדי. עם זאת, הוא אינו חושש לקטול בשעת הצורך. לא מרבה לכתוב ביקורות ארוכות ומלומדות, בין היתר בגלל אופיו העממי של העיתון.
-
שמוליק דובדבני - מבקר צעיר מהדור של יאיר רווה, שמעדיף את ארה"ב על פני אירופה. כתב בעבר ב"עכבר העיר", כיום כותב עבור Ynet באינטרנט. כותב דוקטורט על סרטי תעודה אישיים. אוהד את הקולנוע הישראלי, ולא חושש להחמיא לסרטים מקומיים שחלק גדול מן הציבור מעולם לא צפה בהם. חיובי בגישתו הכללית, אפילו צנוע.
-
דני ורט - מבקר וחוקר קולנוע ותיק. חבר מערכת וכותב בכתב בעת "קלוזאפ" (1975-1973). ב-1979 החליף את המבקר הוותיק נתן גרוס ושימש כמבקר הקולנוע הראשי של "על המשמר" עד 1990. פרסם ביקורות וכתבות על קולנוע במקומונים "העיר" ת"א, "כל העיר" ירושלים ו"כל-בו" חיפה. במשך שנים עד 1994 שימש כמנהל לשכת המידע של המכון הישראלי לקולנוע שבמסגרתה הקים וניהל את הספרייה ואת הארכיון. פרסם מאמרים בכתבי עת שונים כמו "פרוזה" ו"קולנוע" (כתב העת של המכון הישראלי לקולנוע) וכתב ערכים על קולנוע ל"אנציקלופדיה העברית". חבר מערכת וכותב בכתב העת "סינמטק" מיום הקמתו ב-1982. היה חבר בפאנל המבקרים של תוכנית הרדיו "הכל קולנוע" (1984-2001). משמש כעורך מדעי של ספרי הקולנוע המתורגמים בהוצאת "רסלינג". עורך לצד נסים דיין את "הסדרה הקולנועית", סדרת ספרים המוקדשים לבמאי מופת בקולנוע. בעל תואר שני בתיאוריה ביקורתית מטעם המחלקה לאמנות באוניברסיטת נוטינגהם.
-
זאב רב-נוף - מבקר הקולנוע של עיתון "דבר" במשך עשרות שנים. השתתף בתוכנית הרדיו "הכל קולנוע" בעריכת דן פיינרו, ב"קול ישראל". הפיק וביים למעלה מ-40 סרטים תיעודיים. כמבקר קולנוע מוערך, ייצג את ישראל בפסטיבלי קולנוע ואירועי קולנוע בחו"ל. חלק מן הביקורות והכתבים שלו התפרסמו בספר העיון "מסך גדול" (הוצאת כתר). יליד פולין 1926, נפטר במפתיע במארס 1979, בהיותו רק בן 53, ליד שולחן העבודה, ליד מכונת הכתיבה שלו, באמצע הדפסת מאמר לפרסום.
-
דני (דן) מוג'ה - היה מבקר הקולנוע של המקומון "תל אביב" (שנות השמונים), הגיש פינות קולנוע ב"זהו-זה" וב"הכל פתוח" עם מודי בר-און. בוגר המגמה לדרמה, "בית צבי"; בעל תואר מוסמך בלימודי קולנוע אוניברסיטת ניו-יורק, ובוגר בית הספר למנהיגות חינוכית, ירושלים. שיחק בתיאטרון ובקולנוע הישראלי. פירסם מאמרים על קולנוע ב"הארץ" וב"סינמטק", וחבר בצוות המבקרים של תוכנית הרדיו "הקול קולנוע" (רשות השידור) בהנחיית דן פיינרו. מחבר הספר "אהבנו כל כך - 100 סרטי מופת", בהוצאת "מפה" (2003). מרצה על קולנוע, ולימד בבתי ספר. עד סוף 2003 שימש מנהל שירות הסרטים הישראלי במשרד החינוך. הפיק את פסטיבל קולנוע דרום 2005. מלמד קולנוע במכללת ספיר ובמדרשה לאומנות של בית ברל. מנהל אומנותי של פסטיבל הקולנוע הישראלי-יהודי ברומא, איטליה.
-
ישי קיצ'לס - מבקר הקולנוע של החינמון 'ישראל היום' (מוסף שישבת), נכון ל-2016. לשעבר סגן-עורך ב"העיר" (מקומון רשת שוקן בעיר תל אביב), ערך את מדור הקולנוע השבועי במקומון. מרשה לעצמו לקטול את ההמוני ולשבח את הייחודי. מנסה לאזן בין האליטיסטי ובין ההמוני, וממשיך את מורשתו של יאיר רווה. לשעבר מבקר הקולנוע של וואלה תרבות ובידור (נכון ל-2008).
-
יקיר אלקריב - מבקר הקולנוע של עיתון תל אביב מאז 1998, מבית ידיעות תקשורת. יליד 1962. בוגר בית הספר לקולנוע 'בית צבי'. שימש עורך עיתון תל אביב בעבר. כמבקר, הוא חד ומנומק, נקי מהצטעצעות, לא מתחנף לקוראיו אך כותב לעניין בלי לשקוע באהבה עצמית.
-
דבורית שרגל - לשעבר סגנית-עורכת במגזין רייטינג, מבית 'מעריב'. לא נחשבה לאוטוריטה מוחלטת ולא נהנתה מ'הילה' אקדמית, אבל היו לה קוראים לא מעטים. כתבה בשנים 1999-2008 בסגנון ישיר, ישראלי, אופייני לדור השני של המבקרים, רק בלי איצטלה של עיתונאי יודע-כל. בהמשך הפכה לבמאית קולנוע תיעודי.
-
עירית שמגר - מבקרת קולנוע בדימוס ב'מעריב', מרצה לקולנוע. עבדה עשרות שנים בעיתון מעריב, וצברה כוח רב בזכות סדרה ארוכה של כתבות ('תרבות מעריב') וביקורות בכל מדורי העיתון. דירגה את סרטי מדריך הטלוויזיה, תיעבה סרטי פעולה אמריקנים ועודדה כל סרט אמנותי שהגיע מאירופה, המזרח הרחוק ומקומות אקזוטיים אחרים. סירבה לרדת נמוך או לשתף פעולה עם כתיבה פופוליסטית. לא חששה להפגין ידע -- ניכר הקשר ההדוק שלה לאקדמיה. גם לא פחדה אף פעם לגלות 'סופים' של סרטים, ובכך הפכה ל"ספויילרית" מספר אחת של העיתונות העברית.
-
אריה רייכמן - עורך מדור סרטים במוסף "פרומו" של "מעריב". יליד תחילת שנות החמישים. אספן של פריטי ארץ ישראל הישנה והטובה. עיתונאי ותיק, שערך בעבר את מוסף "השבוע" של מעריב, לפני ש"פרומו" החליף אותו ב-2005. לפני כן, עבד ב"ידיעות אחרונות" כעיתונאי בידור ופנאי.
-
פבלו אוטין - כותב בין השאר ביקורות קולנוע גם לחינמון "ישראל היום", במקביל לאינגבר. נולד בבואנוס איירס בשנת 1976 ועלה לארץ ב-1996. דוקטורנט בפקולטה לאמנויות, מרצה בחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב; משמש כעיתונאי וכמבקר קולנוע עצמאי בארץ ובחו"ל. מחבר הספר "קרחונים בארץ החמסינים" - שיחות עם מבחר במאי הקולנוע הישראלים הבולטים שיצרו את סרטיהם בין השנים 2007-2004 (הוצאת רסלינג).
-
יהודית אוריין - היתה מבקרת קולנוע ב"לאישה", מגזין הנשים של "ידיעות אחרונות", משך שנים רבות. בנוסף לכך, היתה פובליציסטית, כתבה בעיתון "ידיעות אחרונות" במשך 30 שנה ביקורות בנושאי ספרות, תיאטרון וקולנוע. חוזרת בשאלה, בתו של הרב מאיר אוריין.
-
נסים דיין - מבקר קולנוע מהדור הראשון (יליד 1946), יליד תל-אביב. בגלל מעורבתו בתעשיית הקולנוע הישראלית (במאי, מפיק, תסריטאי, שחקן), הוא אינו מבקר סרטים ישראלים. כותב ב"גלובס", מגיש פינת קולנוע ב"בילוי נעים" עם מולי שפירא בתחנת הרדיו גלי צה"ל. מרצה מבוקש בסינמטקים ובימי עיון - קולח, צנוע, רהוט ונבון. נזהר מסקנדלים, מעדיף לחלק מחמאות מאשר לחבוט ביוצרים.
-
דן פיינרו - מבקר הקולנוע של 'קול ישראל'. כותב קבוע ב'סינמטק' - כתב-עת לענייני קולנוע בהוצאת סינמטק תל אביב (ובעריכת עדנה פיינרו, אשתו). כותב גם על קולנוע ישראלי עבור המגזין הבינלאומי היוקרתי "סקרין אינטרנשיונל". משמש גם סגן יו"ר האיגוד הבינלאומי של מבקרי הקולנוע. הקדיש ספר לעבודתו הקולנועית של הבמאי היווני הגדול תיאו אנגלופולוס.
-
אמיר קמינר - מבקר הקולנוע של 'פנאי פלוס' לפני כניסתו של יאיר רווה לעיתון. כותב ביקורות גם עבור 'ידיעות אחרונות'. הומו מוצהר ובחור מלא שמחת-חיים, מבקר קליל כנוצה בלי יומרות גבוהות. מיטיב לעסוק בזוהר הוליוודי, פחות בניתוחים שיטתיים של יצירות מורכבות. לא הטיפוס הקלאסי של המבקר - יותר של העיתונאי-בדרן המפרגן.
-
חיים קינן - מבקר הקולנוע של רשת ב', קול ישראל. בשנות השישים היה חיים קינן עורך מוסיקה בתחנת גלי צה"ל הצעירה, וכיום הוא בדרך לפנסיה. עורך תוכנית קולנוע ברדיו. היעדר חשיפה בכלי תקשורת אחרים (טלוויזיה, אינטרנט), ובמיוחד היעדרותו מן התקשורת הכתובה, לא שינתה את מעמדו כמבקר שהשפעתו דלה.
-
אלברט גבאי - מייסד תוכנית הקולנוע 'סינמה' בערוץ 2 החל מ-1990. שימש בעבר מבקר הקולנוע של ערוץ 33 עד סגירת הערוץ. בוגר החוג לקולנוע של אוני' ת"א (1972). לא מוערך יתר על המידה, אך נהנה מן החשיפה הקשורה במדיום הטלוויזיוני. כיום מפיק ברשות השידור.
-
יעל ישראל - מבקרת הקולנוע של "על המשמר" בשנים 1984-1995. מונתה כשופטת מטעם תא מבקרי הקולנוע הבינלאומי במספר פסטיבלי קולנוע באירופה. במקביל, כתבה ביקורת קולנוע גם ב"כל העיר", "צפון העיר" ו"ירחון נעמ"ת". בשנים האחרונות כותבת בעיקר ביקורות ספרות. פירסמה קובץ סיפורים, שני רומנים ורומן-רשת בהמשכים.
-
יעל שוב - מבקרת קולנוע במגזין 'טיים-אאוט' תל אביב. ילידת 1962, כתבה ביקורות גם ל'דבר', 'כל העיר' ו'הארץ'. בוגרת החוגים לקולנוע ולספרות באוניברסיטת תל אביב. פרסמה גם ביקורות במגזין הקולנוע הבריטי 'טוטאל פילם' (Total Film). מלמדת קולנוע באוניברסיטה הפתוחה.
-
איריס לקנר - מבקרת הקולנוע הקבועה של פורטל הנשים iWomen ובעלת פינות קולנוע קבועות ברדיו ובטלויזיה. כתבה טורים וביקורות קולנוע לעיתון "בר-דן", עיתון "כלבו" (חיפה), מגזין "טיים אאוט אקשן", מגזין "פוזה" לצעירים ועוד.
-
משה נתן - מבקר קולנוע ותיאטרון ב"במחנה" ולאחר מכן ב"מעריב". בשנים 1975-1978 ערך את כתב-העת "קולנוע" בהוצאת המכון הישראלי לקולנוע. נהרג ב-1978 בתאונת דרכים, בהיותו בן 36 בלבד.
-
דוד גרינברג (1930-1991) - מבקר קולנוע בעיתון 'הארץ' ובעיתון 'למרחב'. ידוע יותר בתור במאי סרטים ישראלי ("איריס", למשל) ובמאי סרטי תעודה וסרטים לטלוויזיה. כתב את הספרים "הקולנוע" ו"תולדות אמנות הקולנוע". שימש מורה לקולנוע ב"בית צבי" ובאוניברסיטת תל אביב. הרצה על סרטים והקרין אותם באולמות כגון בית לסין ובית ציוני אמריקה.
-
שרית ילוב - סופרת ועיתונאית, עורכת המוסף 'דיוקן' ב'מקור ראשון', פרסמה ביקורות קולנוע ב'נתיב' והיתה במשך שנים מבקרת הקולנוע של העיתון 'גלובס'. ילוב פרסמה שני ספרים: ספר השירה "פטישים בשלוה מאוזנת" (זוכה פרס הוצאת 'עם עובד') וספר הילדים "טריקי מדליקי"; כמו כן פרסמה מגוון קטעי שירה ופרוזה בכתבי עת ובמוספים ספרותיים.
-
נחום מוכיח - מבקר הקולנוע של מגזין 'את' החל מ-1984, שבועון הנוער "ראש אחד", מגזין "פנאי פלוס", אתר "הבמה", עיתון "ישראלי", עיתון "מקור ראשון", "מעריב" (עד 2014) וכן מגזין "אטמוספירה" ותוכנית הרדיו "סינמאקשן". יליד 1953, בוגר החוג לקולנוע באוני' ת"א. משמש כשופט בפסטיבלי קולנוע, תסריטאי ותחקירן.
-
דוד שליט - מבקר הקולנוע של ירחון 'מוניטין' בשנות השמונים. עיתונאי, חוקר קולנוע. כותב ב'גלובס' בנושאי תרבות. כתב ועורך ב'מוניטין', 'חדשות', 'הארץ', 'מעריב'. ספרו "מקרינים כוח - בתי הקולנוע, הסרטים והישראלים" יצא ב-2006. בעל הבלוג אולם שכולו טוב.
-
חנה בראון - מבקרת הקולנוע של ג'רוזלם פוסט. בלתי-מוכרת לרוב הקוראים בישראל.
-
ריטה קורן - מבקרת הקולנוע של קול ישראל. משתתפת גם בתוכנית 'מה יהיה' עם יואב גינאי ברשת ב', ונותנת המלצות קולנוע. אין עליה מספיק מידע ביוגרפי ומקצועי ברשת.
-
יצחק בן-נר - סופר שכתב, בין השאר, גם ביקורות קולנוע בגלי צה"ל, על המשמר, דבר, הארץ וכתבי-עת שונים.
-
יגאל בורשטיין - מבקר קולנוע בדימוס. כתב ב"העיר", הרצה בחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב. קולנוען.
-
אהרון דולב - מבקר קולנוע ותיק בעיתון 'מעריב'. יליד 1928. אהרן דולב כתב ביקורות במשך 20 שנה, עד פרישתו לגימלאות. עבד גם לצידה של עירית שמגר.
-
יוסף שריק - מבקר קולנוע של "הארץ" בשנות ה-70 המוקדמות. זכה להשפעה גדולה, באופן יחסי.
-
יגאל משיח - מבקר הקולנוע והטלוויזיה של עיתון "דבר" ושל המקומון הירושלמי "כל העיר". כתב גם ביקורות קולנוע עבור דה-מרקר. הקים וניהל את מדור הקולנוע והטלוויזיה במנהל החינוך של עירית תל אביב.
-
רחל גורדין - מבקרת קולנוע ב"הארץ" לשעבר. כיום מטפלת בגוף. כתבה לפחות שלושה ספרים.
-
יאיר הוכנר - מבקר קולנוע של אתר 'סרט' (Seret.co.il). מורה לקולנוע ב'תיכון אלדד' בעיר נתניה. במאי הסרט "ילדים טובים", על זנות קטינים בתל אביב.
-
נתן גרוס (1919 - 2005): סופר, משורר, ועיתונאי. מבקר הקולנוע של עיתון "על-המשמר" למעלה משלושים שנה, משנות ה-50 ועד סגירת העיתון בשנות ה-90. חבר פעיל בתא המבקרים, במאי סרטים מוערך שביים כ-120 סרטי תעודה ו3 סרטים באורך מלא בפולין ובישראל. מראשוני הזוכים באוסקר הישראלי (1991), פרס האקדמיה הישראלית לקולנוע, על מפעל חייו. פרסם במקביל גם בעיתון "נוביני קורייר" העיתון הפולני של ישראל. פרסם עם בנו יעקב את הספר "הסרט העברי - פרקים בתולדות הקולנוע בישראל", וכמו כן את הספר "תולדות הקולנוע היהודי בפולין".
-
אהרון קשלס - מבקר קולנוע הכותב טורים וביקורות ב-ynet ביחד עם אורי שחורי, במסגרת הבלוג "חיים בסרט". כתב ביקורות בעבר עבור "גלובס". מתרגל קולנוע באוניברסיטת תל אביב.
-
רון פוגל - מרצה ומבקר קולנוע. מרצה לקולנוע במסגרות אקדמיות ובמוסדות שונים כגון התעשייה האווירית, הסתדרות המורים. מוביל את מועדון הסרט הטוב. מבקר קולנוע באתר "1909", פורטל תרבות של תל אביב. מבקר טלוויזיה וקולנוע באתר "סרט". כתב לענייני קולנוע באתר "נענע 10". מנהל פורום קולנוע באתר הסדרות הקלאסיות. מבקר קולנוע בתוכנית הקולנוע של רשת א'.
-
דורון פישלר - החל את דרכו בתור מבקר הקולנוע הראשי של אתר "עין הדג", תחת הכינוי "רד פיש". בזכות הצלחת האתר, מונה לתפקיד מבקר הקולנוע של מגזין "טיים אאוט תל אביב" (TimeOut Tel Aviv). טבע את המונח "נחמן שניצקליין", שילוב שמותיהם של נחמן אינגבר, מאיר שניצר ואורי קליין, המשמש פרודיה על סגנונם של מבקרי קולנוע אניני-טעם.
-
רותם דנון - מבקר הקולנוע של וואלה תרבות ובידור בשנים 2006-2007.
-
שלמה שמגר (1923-1996) - בשנות השישים והשבעים שימש מבקר קולנוע של "ידיעות אחרונות". היה חבר בתא מבקרי הקולנוע באגודת העיתונאים ושימש כיו"ר התא בכמה קדנציות. ייסד בשנות השישים את אגודת 'קולנוע לנוער'. הקים עשרות מועדוני הסרטה וחוגים לאמנות הקולנוע ופיתח קשרים עם אגודות דומות ברחבי העולם.
-
יאירה יסמין - מבקרת קולנוע בעיתון 'אפוק טיימס' (Epoch Times) במשך 6 שנים. עבדה בטלוויזיה הקהילתית, ביימה וערכה שם סרטים.
-
מרלין וניג - מבקרת קולנוע חרדית, הכותבת לאתר 'סלונה' ולעיתון 'נשים'. מחברת הספר 'הקולנוע החרדי' (רסלינג). יוצרת טלוויזיה ותסריטאית. הקימה ביחד עם ליאור אלפנט את בלוג 'המבקרות'.
-
ארז דבורה - מבקר סרטים ב-ynet. מרצה לקולנוע, בעל תואר שני בקולנוע ופילוסופיה מאוניברסיטת תל-אביב. מלמד בחוג לקולנוע ולטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב, במחלקת הקולנוע במנשר ובחוג לקולנוע ולתקשורת בסמינר הקיבוצים.
-
אבנר שביט - עורך מדור הקולנוע של וואלה! תרבות. מבקר הקולנוע של וואלה! מאז שנת 2010. לפני כן, היה מבקר קולנוע ידוע במגזין "עכבר העיר". מלמד קולנוע באוני' ת"א, אוני' חיפה, בי"ס מנשר ומגיש פינת קולנוע שבועית בתחנת הרדיו 'רדיו ללא הפסקה'. יליד 1983.
|